Семінар «Відновлення та модернізація пошкоджених будівель та споруд»

08 грудня в стінах Національного університету «Чернігівська політехніка» відбувся науковий семінар «Відновлення та модернізація пошкоджених будівель та споруд». Захід був проведений спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Чернігівській області в межах грантового проєкту № 81298093 «Енергоефективний навчальний заклад. Термомодернізація закладів П(ПТ)О у рамках розроблених курсів енергоефективності. 2.0» (ENEFEDU 2.0) #GIZ_ENEFEDU2.0 у співпраці з Міністерством освіти і науки України за підтримки проєкту технічного співробітництва «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні» (далі – проект FEER), який реалізує Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Міністерства економічного розвитку та співробітництва Німеччини та співфінансується урядом Швейцарії.

Семінар проводився у змішаному режимі.

Доповіді стосувалися не лише питанням проектування споруд цивільного захисту, застосуванню сучасних технологій, питанням відновлення пошкоджених конструкцій, термомодернізації, але було також приділено увагу питанням архітектури, плануванню безпечних міст, застосуванню екологічних та ефективних матеріалів.

Стейкхолдер НУ «Чернігівська політехніка» Філіпович Віктор Михайлович поділився практичним досвідом з модернізації та утеплення будівель і споруд. А доповідь на тему «Передові системи термомодернізації будівель і споруд», в рамках короткострокової навчальної програми у сфері енергоефективності та енергозбереження «Сучасні системи термомодернізації будівель і споруд», супроводжувалася демонстрацією зразків утеплювачів.

Після виступів, учасники мали змогу поспілкуватися з заслуженим будівельником України Сергеєвим А.І., який прийняв активну участь у обговоренні доповідей та розповів про власний життєвий досвід в сфері будівництва.

Також під час проведення заходу було відзначено здобувачів вищої освіти, що займаються науково-дослідними роботами: нагороджено Подяками ректора НУ «Чернігівська політехніка» здобувача гр. МБА-232 Лужецького Р.В. за НДР «Геотехнічний моніторинг об’єктів пошкоджених військовими діями», наукові керівники: к.т.н. Корзаченко М.М., к.т.н. Прибитько І.О.; здобувача гр. МБА-232 Хоменко О.В. за НДР «Особливості проектування споруд цивільного захисту з урахуванням змін нормативних документів», наукові керівники: к.т.н. Ганєєв Т.Р., Корзаченко М.М. та відзначено грамотами здобувачів гр. МБА-232 Дергунова Ю.А., та Стрілець І.В. Роботи проведені в рамках наукового гуртка «Будівельна механіка та розрахунок будівель і споруд – від древніх зодчих до сьогодення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *